Kiitos vain kaikille, jotka ovat sivujamme kommentoineet.

Nythän se talon rakentaminen tosiaankin vasta alkaa ja meidän oma osuus tästä eteenpäin on käytännössä siivoamista, tavaroiden kantoa sekä se " raskain " osuus eli laskujen maksamista, heh.

SISÄTÖISTÄ meille tilaajalle kuuluu ainoastaan ne tuoteosat, jotka on jätetty pois tilauksesta. Talotoimittajan pakettiinhan kuuluu kaikkien tuotteiden asentaminen ja näin meilläkin tapahtuu.
Muutama lamppu jätettiin ottamatta, mutta enpä vieläkään tiedä että millaiset lamput laitan kh ja khh kattoon tai khh ja keittiön välitiloihin, joten maksan mieluusti sitten hieman ylimääräistä noiden lamppujen asentamisesta. Siinä vaiheessa kun tehtiin sähkösuunnitelmia ( ja olisi pitänyt tietää tarkat lamppujen mallit ja paikat ) ei ollut vielä tietoakaan kalustesuunnitelmista ja tästä syystä jätettiin kyllä sitten ne lamputkin pois. Täytyy myöntää että en ole vieläkään ollenkaan varma niistä lampuista, joten pitäisi varmaan uudelleen mennä sähköliikkeeseen miettimään asiaan oikein kunnolla.
Käytännössä meille jää kodin viimeistely eli hankimme itse verhotangot, palohälyttimet, ovitopparit ja sellaiset kiinteänä kuulumattomat tuotteet. Sälekaihtimet ikkunoihimme on asennettu jo tehtaalla ,joten niitä ei enää erikseen tarvitse hankkia. Ei siis haittaa vaikka verhotankojen hankkiminen viivästyy :o)

Elikkä talopakettiin kuuluvat asennettuna kiintokalusteet, vesikalusteet, hanat, lattiat, katot , seinäpinnoitteet.. eli periaatteessa on kuin valmiin talon ostaisi, itse vain saa sitten vaikuttaa materiaaliratkaisuihin oman mielensä mukaan. Perusmalliston ulkopuolelta olevat tuotteet maksavat tietysti lisää, mutta perusmallisto on kyllä tähän asti ollut ihan laadukkaita ja omaa makua miellyttäviä tuotteita.
Meille tulee perustoimituksesta eroavia mm. keittiön lattia tulee laattaa ( normaalisti myös se kovapuulattia ) ja seinäpinnat tulevat maalattavaa tapettia ( normaalisti vain tapettia ).
Kosteiden tilojen lattiat ovat automaattisesti laattalattiat ja saunaamme saimme vielä muotolauteet ja vuolukivikiukaan talotoimittajalta :o)

Välillä meilläkin meinaa mennä pinna tiukaksi, kun tässä pyöritetään arkea: käydään töissä, paimennetaan kahta villiä muksua , yritetään tehdä päätöksiä, maksetaan laskuja ja parannellaan vaurioita.. rapuissa lipeämisen seurauksena viikkoja vaivaavat nilkan nivelsiteiden venähdykset ja nestettä polvessa JIPPIAJEE ! Tosin vaurio ei syntynyt raksalla vaan työterveysaseman portaissa, mikä sen parempi paikka langeta kivirapuissa ?!
Pienen kiukuttelun ja ilman puhdistuksen jälkeen jatketaan taas.. kyllä se siitä ja tällaistahan se elämä on ilman rakentamistakin !! Sen siitä saa kun lyhytpinnainen menee naimisiin toisen lyhytpinnaisen kanssa :os

Lopuksi kuva siitä kuinka hienosti etelämmästä postin mukana tullut Rönsyleimu on sopeutunut parin viikon jälkeen tänne Lappiin: uusia rönsyjäkin kasvattamassa :o)

817385.jpg