Huh että on sitten mäkäriä ja sääskiä vaikka muille jakaa :os
Ainakin tontin metsäosassa on noita kavereita niin paljon että välillä niitä on suut ja korvatkin täynnä.
Kupattu on jokaista enemmän tai vähemmän.. saivat kädet jumppaa kun halkoi puita ja huitoi lentäviä vampyyrejä !

Viikon aikana valmistui tontillemme penkka, johon sitten D-talon miehet tulevat valamaan sokkelin. Hieman jäi penkka viimeistelyä vaille juhannuksen vuoksi, mutta sekin korjaantunee ensi viikolla.
22 täysperävaunullista tavaraa katosi tontille !! Kyllä se hiekkakin tiivistyy yllättävästi vaikka monttu ei ollutkaan mikään erityisen syvä.

Pihaa ollaan mietitty.
Tällä hetkellä on ajatuksena että talon taakse jäävä maakasa ajetaan taakse salaojien vedon jälkeen loivasti laskevaksi. Sinnehän tulee taakse leikkimökki ja varasto sekä kasvimaa ja ehkä joskus pieni kasvihuonekin.
Talon ympärille olen suunnitellut kivetystä, joten siihen ei edes nurmikkoa laiteta. Takapihasta tuleekin sitten pelkkää nurmikkoa sille osalle mihin ei ole suunnitteilla rakennuksia tai kasvimaata.
Pengerrystä mietittiin ja se riippuu siitä miten nuo kasojen maat leviävät, kiviä olisi kyllä omastakin takaa, joten niillä varmaan sitten jotain rajalinjoja merkkailen esim. etupuolella tien puolella.. hmm.. mietinnässä vielä.

Juhannus sujui puuhommissa. Kolme päivää oli käytössä agregaatilla toimiva halkomakone ja sillä meni isompikin puu helposti halki. Noita puita olisi saanu pätkiä ihan yllin kyllin kun suurimmastakin puusta tuli 20 reilun kokoista halkoa vain yhdessä pätkästä !
Tähän mennessä halkoja on saatu halottua ja pinottu kuivumaan mukavat 6 m3.

Mummi soitteli, että pappa aikoo ostaa meille lapsille taloihin takat. Velipoikakin kun rakentaa samaan aikaan, niin saavat sitten lapsenlapset talvella lämpöä :o)
Takkamalli meillä olikin jo selvillä ja nyt sitten vain " on varaa" hankkia sellainen hieman paremmin varusteltu takka sellaisella omalla touchilla. Kiitos pappa !!

Lavoja on kannettu tontille kahteen otteeseen. 20-30 isompaa ja pienempää lavaa on rahdattu, luulisi riittävän! Jokunen laitetaan kyllä halkojen alle.

Raskas työ vaatii " raskaat" huvit joten käytiin juhannuspäivänä lasten kanssa hieman tivolissa iloittelemassa :o)