Sokkeli on valettu ja saanut rauhassa " kuivua vesisateessa " vajaan viikon yksikseen.

Nyt naapuri on ottanut meidät kiinni ja kirinyt ohi tekemällä sisätäytön.. tosin heille paketti tulee ENSI viikolla ja meille vasta 4 viikon päästä :o) Ei ole kiire meillä ainaskaan.. saapi isäntä rauhassa lasten kanssa päivät tontilla touhuta, lapsityövoima käyttöön !!

Sokkelin valajaporukka vain oli jättänyt tontin aika kökköön kuntoon, ei mieltä ylentänyt :os
Joka puolella oli styroksia, pakkausmuovia, tyhjiä limukkapulloja ja koiran tassunjälkiä .. MRR !! .. ei ole kovin hyvätapaista juoksuttaa koiraa vieraiden ihmisten tontilla vaikka meillä mitään koiria vastaan olekaan.. 
Lapset laitoin kantamaan styroksin paloja ja innoissaan olivat ku saivat tehdä jotain Pikkuapulaiset :o)

Pankissa käytiin tänään.. ensi maanantaina mennään sitten kirjoittamaan virallisesti nimet paperiin ja yhteistaival kahlittuna pankkiin alkaa.. tiedossa 25 vuotta tiivistä yhteistyötä..  joustava oli pankki. Olisimme alkaneet lyhentämään lainaa jo muutettuamme taloon, mutta ei kuulemma ennen ensi syksyä tarvitse.. saamme rauhassa laittaa pihaa ja sen sellaista :os  MELKO REILUA ! Tosin kyllä se pankki vuosien varrella omansa ottaa.
Otimme 5 vuoden korkokaton sekä lainaturvan 30 % lainasummasta.. näiden maksut olivat kohtuulliset verrattuna niiden tuomiin etuihin, suuremmat " avut " olivat kyllä ihan tuplahintaisia eikä noitakaan ilmaiseksi annettu. Saamme sitten viikon päästä lainapapereita allekirjoittaessa ensimmäisen erän lainaakin käteemme.. laskuja tosin odottaa laatikossa 4500 e arvosta: penkan teko kuljetuksineen, materiaaleineen ja töineen oli n. 4200 e ja vesilaitoskin muisti meitä materiaalimaksuilla.

MAAKIILAT ( tässä luki alunperin puukiilat, mies heti huomautti luettuaan että ne on MAAkiilat.. tämän siitä saa ku nainen kirjoittaa blogia MUKA tietäen jostain jotain.. )  laitoimme tänään odottamaan sisätäyttöä. Kaukolämmön sokkelin alta menevät putket vielä odottavat laittamista ja sitten saakin alkaa sisätäyttöä harkitsemaan ihan oikeasti..  eli taas tilataan hiekkaa ja kaivinkone.. sitä kaivinkonetta tarvitsee kyllä takapihallekin ku pitää ulkotäytöt saada levitettyä ja sitten loput maat takapihalle.. vieläkään emme oikein tiedä että tehdäänkö sinne loivennus vai pengerrys.. ehkä se sitten selviää ku kone on paikalla ja pähkäillään että mihin maa riittää, heh.


SOKKELI EDESTÄ
JANI SEISOO TULEVAN AUTOTALLIN OVEN EDESSÄ, VASEMMALLA KEITTIÖN ERKKERI JONKA OIKEALLE PUOLELLE TULEE ETUTERASSI

723430.jpg


SOKKELIA EDESTÄ
OIKEALLA KEITTIÖN ERKKERI JONKA JATKONA VASEMMALLA PUOLELLA KODINHOITOHUONE

723434.jpg


SOKKELIA TAKAA
OIKEALLA ISO MAKKARI, OLKKARI JONKA EDESSÄ TAKAKUISTIN PILARIN SOKKELIT JA ASENNUSTA ODOTTAVAT KAUKOLÄMMÖN SOKKELIN ALITTAVAT PUTKET
723436.jpg

SOKKELI TAKAA LIITTYMÄLLE
EDESSÄ VARASTO JA AUTOTALLI

723438.jpg

TÄSSÄ KUVA SAMASTA KOHDASTA KUIN MISTÄ ALKUKUVATKIN ELI ENSIMMÄISESTÄ KYLTIN PAIKASTA
SUURI MÄNTY TAKANA ON TONTIN VASEMMASSA TAKAKULMASSA, SEN VASEMMALLA PUOLELLA ON PUUSAVOTTA JA TAAKSE KERÄTTY PUUTARHAKIVIÄ
723439.jpg