951494.jpg

Siivoamassa käytiin lauantaina.. voi mahoton että tuli taas monta pussia roskaa :os Mutta nyt on piha siisti ja kun suurin osa pihassa olleista pinoista on käytetty niin näyttää jopa isolta meidän etupiha :o)

Paikallinen sähkölaitos muisti meitä sähkölaskulla.. muuten kiva mutta sopimus oli miehen nimellä ja sopimuksen mukaiset maksut aivan muuta ku mitä sovittu.
Mie olen elokuun alussa tehnyt 2-vuotisen määräaikaisen sopimuksen sähöstä, jolloin sähkön hinta on edullisempi kuin normaalimaksulla.
Laskussa oli laitettu ihan normaalit taksat..
Laskussa käyttöpaikka oli oikein, mutta nyt alkoivat epäilemään että ovat itse sotkeneet siellä minut toiseen samannimiseen ( joka kyllä tietääksemme muutti sukunimensä toiseksi joku vuosi sitten naimisiin mennessään ) ja siten saaneet sähkösopimuksemmekin miehen nimiin..
Aikoivat asiaa selvittää.. lasku kuitenkin mitätöitiin välittömästi ja luvattiin että mulle soitellaan mutta ei ole kuulunu mitään, kolmas päivä menossa reklamaatiosta.
Kannattaa siis katsoa tarkkaan sähkölaskutkin ettei tule maksetuksi liian suuria maksuja !!

Tiistaina käväistiin illalla talolla. Mies kävi siellä jo aikaisemmin kun kyseltiin khh siirretyn kaapin paikasta. Vietiin talolle kuvat tulevien kalusteiden paikoista kirvesmiehille tiedoksi.
Halogeenien paikkoja piti vähän pohtia:
Keittiön halogeenit ikkunan edessä olivat sähkärit sijoitelleet hyvästi tasaisesti pitkin koko seinän viertä.
Olohuoneessa sen sijaan oli kova mietintä että keskitetäänkö lamput ison ikkunan eteen vai hajalleen kuten keittiössä. Pitkän harkinnan jälkeen päätimme laittaa ne kuitenkin ikkunan eteen, onhan käyttötarkoituskin erilainen kuiten keittiössä. Olkkariin halogeeneille tulee himmennin, joten niiden säätely on erilaista kun keittiössä taas loimottavat kunnolla päällä ilman himmennintä.
Sähkökeskuskin oli asennettu paikalleen.
Kaukolämmön lämmönvaihdinkin on nostettu seinälle, mutta ei vielä kytketty.

Seiniä oli osittain jo levytetty ja talo alkaa sisältäkin hieman paremmin hahmottumaan. Hyvältä näyttää ja tilat ovat juuri sen kokoiset mitä olimme ajatelleetkin. Mitään lukaaliahan emme ole halunneetkaan rakentaa, sellaisen kohtuukokoisen talon jota jaksaa joku siivotakin ;o)

Vielä 3 kuukauden odotus.. miten sitä jaksaa?
Vuokra-asunto on jo nyt täynnä tyhjiä pahvilaatikoita, että saa aloittaa pakkaamisen joululomalla.. siihen mennessä laatikkomäärä taitaa vain lisääntyä: elämme siis varastossa , heh.
Tuo aika kuluu kyllä nopeasti. Työ-koti-koulu-päivähoito-kuvio kun yllättävän paljon vie tunteja päivästä ja iltaisin ei sitten paljon ehdikään miettimään ajan kulua.. kiireistä tämä lapsiperheen elämä.
Mitä se olisikaan jos itse hartiapankilla ja omin käsin rakennettaisiin? En uskalla edes kuvitella !!