Ma 29.10

Nopeaa reklamaationhoitoa täytyy kehua! Lauantaina lähetetyn sähköpostin perusteella yhteydenotto sisustuspuolelta jo klo 10.30 ja asia hoidettu eteenpäin kuten pitääkin. Nyt jäämme sitten odottelemaan oikeita boordeja, joilla tosin ei ole vielä mikään kiire. Ei vielä moneen viikkoon seinään saada.. kai ?

La 27.10 laattashow jatkuu.

Soitin Värisilmään ja valitin väärän kokoisesta boordista. Värisilmän mies väitti ettei moista pituutta edes ole laatassa. Soitin paikalliseen Värisilmään ja sieltä sanottiin että " toki löytyy". No, soitto takaisin Haukiputaalle ja pitkän etsinnän jälkeen löytyi oikea boordi. Se on kapeampi, mutta oikean pituinen.. Kerroin, että sisustusvalintoja tehdessä on mainittu selkeästi tarvittavan boordin pituus ja sitten kuului papereiden rapinaa. Mies väitti, että heille ei ole kerrottu boordista kuin väri. Kumma juttu, että jos boordia saa kolmessa eri koossa ja heillä ei ole varmuutta mistä koosta on kyse, niin ei voi ottaa puhelinta käteen ja soittaa kun mut tavoittaa koko ajan puhelimesta, muuta asiaa kyllä oli kykeneväinen soittamaan .. mrr..

Siis voi.... kiiruusti sähköpostia omalle talofirman edustajalle ja nyt sitten odottelen sieltä vastausta. Sisustusvalintalistaan kun oli selkeästi merkitty että meille tulee pystylaatoitus ja sillon boordinkin on oltava laatan kanssa samanpituinen..

Kiva kun pitää sairaana tällaisia hommia hoitaa, ihan turhaa säheltämistä :os

HUOH!


Töiden jälkeen menin kotiin talon kautta. Olinko hieman vihreänä kateudesta kun naapuri esitteli kuinka heillä oli jo komeat katto ja seinät valmiina pinnoiltaan. Heillä luovutus 3 viikkoa ennen ku meillä ja jo noin valmiina :os

Jokohan meillekin ensi viikolla ?!


pe 26.10

Tämä viikko on mennyt kuntoilun puolella kantaessa sisustustarvikkeita taloon ja roskia kaatopaikalle.

Kaksi peräkärryllistä kyproc ja muuta roskaa painoi monta sataa kiloa, mutta onpahan piha siisti.

Paikallisessa Värisilmässä käytiin valitsemassa lattialaattojen saumausaineen väri, että sitten on tiedossa jo valmiina kun on tarvis noutaa. Ei tarvi enää arpoa. Tosin vain yksi väri oli sellainen joka sopi meidän lattialaattoihin eikä sitä ollutkaan kuin yhdellä valmistajalla, joten Ceresit tiilen värisenä oli helppo valinta.

Tiistaina tuli 3 lavallista sisustustarvikkeita: vedeneristettä, maaleja, saumausaineita, välitilalaatat, keittiön lattialaatat, seinälaatat .. kosteiden tilojen lattialaatat ja boordit jäi jälkitoimitukseen kun boordit olikin vahingossa lähteneet väärän väriset. Sovittiin että jälkitoimitus on ensi viikolla ku isäntä lasten kanssa loppuviikon reissussa.

No, EI SITTEN MENNY IHAN NIIN KUIN PITI ! Tänään kolmelta soi puhelin jossa Kaukokiito soittaa että olis lavallinen laattoja.. mie että TÄH ?!?! Ensi viikolle sovittu toimitus tulikin tänään.. mie sitten illalla yhdeksältä pimeässä kuumeessa niitä kannoin taloon :os  Ei ole energiat ihan huipussaan ku pitää kipeänä töiden jälkeen vielä tuollaisia lähteä rehkimään.. Tulipa ainakin päätetyön päälle mukavaa niska-hartialiikuntaa ku kannoin lavallisen laattoja iltapuhteeksi .. harmi vain ettei tuo vähäinen liikunta missään näy. Pitäiskö ilmoittautua apupojaksi työmaille niin saisi ilmaista liikuntaa ;o)

Ei tuo toimitus nyt ole kyllä ainoa valituksen aihe... tulihan ne boordit joo.. oikea oli väri mutta KOKO oli väärä :os Ei ihan mene homma nyt putkeen.. Boordit tilattiin kokoa 5*25 cm nimenomaan siksi että seinälaatat laatoitetaan pystyyn ja boordien täytyy olla saman pituiset. Nyt tulleet boordit olikin 5*20 cm ja  ennen tilausta tarkistettiin että beigeä boordia ehdottomasti on Värisilmän valikoimissa pidempänä ja paikallinen Värisilmä sen varmisti.. kukaan ei ole ainakaan ilmoittanut tässä välissä ettei sitä saisi :os 
Ja puhelinlasku kasvaa..

Kylpyhuoneen seinä on tällä viikolla muurattu ja muut seinät siitä levytetty.

Naapuriin tuli eilen kattoturvatuotteet ja rännit, meille ei ole soiteltu että millaiset halutaan.. odotettu kyllä ollaan ku tuttaville joilla on valmistumisaika viikko meidän jälkeen tuli kans eilen nuo vermeet :os Onkohan joku taas unohtanut meidät ?? Se yks ainoa lautakin sieltä terassin räystäältä puuttuu, ei kai se nyt oikeasti siitä voi olla kiinni ?

Jossain sentään ollaan " edellä "  :o) Saatiin väliovia kun olikin toiselle työmaalle tullut vääränlaiset ja ne olikin sitten meille juuri oikeat. Ainakin päälimmäinen tuulikaappiin tuleva ovi näytti kivalta.

ULLALLE KOMMENTISTA:

No niinhän mekin oltiin sitä mieltä vielä pari vuotta sitten kun kuunneltiin toisten rakentajien huolia. Totuus oli kuitenkin toinen eli laskimme että on huomattavasti edullisempaa rakentaa talo tämän hetken hinnoilla. Vanhan talon oston kanssa on aina se huoli, että saako jo valmiiksi asumiskelvottoman talon home-ja kosteusvauroineen.

Rovaniemen hinta-taso vanhojen talojen osalta on JÄRKYTTÄVÄN KORKEA !  Ja valitettavasti usealle tutulle on käynyt niin, että talo on ollutkin kosteusvaurioinen :os