1608252.jpg


31.5.2008

 

Päivitystä : lumikellot ovat tajunneet vihdoin että on kevät ja aika herätä.. nyt niitä varsia ilmestyy maasta ihan reippaasti. Tosin luulin laittaneeni sipulit ihan eri paikkaan mistä kukat tunkevat mullan läpi :o) :o)

Tänään oli koulujen päättäjäiset. Esikoinen sai ensimmäisen luokan todistuksensa. Hyvä oli todistus.. tosin toivomisen varaa vielä huolellisuudessa ja matematiikassa. Tuo keskittymiskyky ja huolellisuus eivät ole pojalla huippuluokkaa ja välillä numerot ja kirjaimet ovat melko lukukelvottomia.. Toisaalta kyllä se poika laskea osaa mutta ku ajatus ja käsi ei toimi yhteen niin mielessä voi olla ihan eri luku ku mitä paperissa !!

Kesäloman alun kunniaksi esikoinen pääsee 2 viikoksi mummin ja papan hoiviin. Meidän lähistöllä ei ole koululaisten päiväkerhoa eikä tuollaista pientä poikaa voi koko päiväksi yksin kotiin jättää kun vanhemmat ovat töissä.. raukka söisi ruisleipää ja omenaa päivät pitkät ;o)

Mukavaa alkanutta kesää kaikille ja kyllä, täälläkin on tässä viikon sisällä viimein tullut lehti puuhun.

 

27.5.08

Vihdoin täälläkin lumet sulaneet ja puut alkavat vähitellen olla hiirenkorvilla.


Taloa on maalattu jo vähäsen ja väri on se oikea :o) Vähän jännäsimme miltä se siniharmaa talomme seinässä näyttää, mutta hyvä se on. Sadevesikaivot ja - putket on ostettuna, odottavat että joku tarttuisi lapion varteen. Tosin takapihan putkea ja lamppujen kaapeleita varten pitää olla joku vähän käsipeliä järeämpi ase käytössä.. pikkukaivuria kaipailemme siis pihalla piipahtamaan.

Puutarhatöitä.. muutaman kukkapläntin olen kylvänyt. Multaahan pihalle ei ainakaan ennen syksyä tule, joten nämä kukat ovat sitten testikappaleita ja mahdollisesti muuttavat idättyään jonnekin toiseen paikkaan. Viime syksynä taimena istutet rönsyleimu, kurjenkello sekä kanadanvuokot ovat kaikki taimet hienosti selvinneet talvesta vaikka vuokkojen osalta aluksi näyttikin pelottavalta.

Syksyllä kylvetystä 22 sipulista kolme näyttää vartta: 20 sipulia lumikelloja ja 2 mukulaa tiikerinliljaa.. lumikelloista on 3 vartta viimeisen viikon aikana viivästyneenä noussut maanpinnalle, muista ei vielä havaintoa. Kylvinköhän ne sitten liian syvälle vai odottavatko " helleaaltoa " ;o) Ensi keväänä sitten ne, jotka eivät nyt heränneet, eikös ?

Pihaa on kovasti suunniteltu: autotallin luiskaa, laatoitusta, nurmialuetta.. saahan sitä suunnitella kun vain vielä jostain löytyisi sponsori joka kaiken maksaa. Taannoinen rakennusajan sähkölasku 500 euroa lohkaisi ison palan pihabudjetista.