938883.jpg


Paikallisen sähköntuottajan työmiehet ovat vihdoin saaneet vedettyä sähköjohdot perille sähkökeskuksen tulevalle paikalle. Talofirman sähkömiehet eivät vielä ole keskusta käyneet kuitenkaan lopulliselle paikalleen seinään laittamassa.
Myös itse kaivetun ojan osa on peitetty. Isäntä heilui " hetken aikaa" lapion varressa. Saipahan liikuntaa ja raitista ilmaa ;o)

Roskaa on tullut ja jälleen odottaa että sunnuntaina sitä pääsisi siivoamaan. Nyt kun ulkoverhous alkaa olla valmis, niin on tullut paljon pienen pientä laudanpätkää jotka kyllä surutta laitamme roskiin. Sitä polttopuuta ku on meillä niiiiin paljon jo ennestään.. saako pohjamaalattua lautaa edes polttaa takassa ?!

Vesilaitoksen miehet kävivät asentamassa vesimittarin.. yks pieni äläkkös 20 cm mötikkä.. ja montakohan miestä senkin vaihtamiseen oli tarvittu, heh.

Talo on ulkoapäin pitkälti valmis: terassit ovat valmiit, portaat ja kaiteetkin paikallaan. Teknisen tilan portaat eivät tosin ole paikallaan ku siinä on vielä monttu johtuen sähköistä ja kaukolämmöstä.. olivat miehet neuvokkaina laittaneet ne raput autotallin eteen :o)

Autotallin seinät ja katto on levytetty tällä viikolla. Kyllä se varasto näytti ihan kohtuullisen kokoiselta.. sinne kelpaa raahata tavaraa varastoon.

Muurari tuli torstaina muuraamaan takkaa.
Perjantaina vain tuli ikävä yllätys kun alkoivat laittamaan piipun peltejä.. takkatoimittaja oli lähettänyt väärät pellit, eivät passanneet meidän talon katolle :os  Ei ainakaan takkatoimittajan laadunvalvonta saa meiltä pisteitä: väärät pellit, selkeästi viallinen osa ( muurarikin ihmetteli että miten ovat tuollaisen voineet olla huomaamatta ku me huomattiin pimeässäkin ! )
Tilasivat oikeat pellit ja jatkavat sitten ensi viikolla..
Oli muurarille ilmoitettu pintamateriaalitkin takkaa hieman virheellisesti: lapussa luki edessä slammaus ja klikkerit sivulle.. meidän tilausvahvistuksessa lukee klikkerit MYÖS sivulle.. onkohan sitten toimittaneet noita laattojakaan tarpeeksi ?!

KVV-vastaava kävi eilen välikatolla katsomassa ilmastointiputkia. Pieniä huomautuksia lvi-porukalle tuli tiivisteiden laiskasta laitosta ja yhdestä liesituulettimen puuttuvasta tiivistyksestä. Talotoimittajan vastaava lupasi että korjaukset tullaan tekemään ensi viikolla.

Ai niin.. olihan sitä vielä yksi yllätys.
Takaterassin peltikatto oli liian pitkä.. kirvesmiehet joutuvat pidentämään terassin laudotusta katon osalta, että saadaan ränni sellaiseen kohtaan että katolta vesi menee RÄNNIIN eikä sen yli.. nyt ränni nimittäin jäisi aika pahasti katon alle :os

Ruska tänään tulevan olohuoneen ikkunasta:
938879.jpg