Hiljaisuus blogissa on johtunut siitä, että oli melko pitkä väli hiljaista ja nyt sitten rysähti kahden päivän aikana aimo harppaus eteenpäin :o)

Taloon on sisälle viety sähkölämmitin että lattiavalu kuivaisi. Kaukolämpöä saatiin odottaa ja tänään sitten ovat testailleet päivän paineita putkissa. Meillähän ei vielä ole edes lämmönvaihdin paikallaan eikä sitä kai vielä pariin viikkoon saisi käyttääkään . Suositus kuulemma on että valu kuivuisi 4 viikkoa ennen ku laitetaan lattialämmitys päälle. No, siellähän se kuivaa puhaltimen avulla ja jauhetaan sähköä n. 11 euron päivävauhdilla :os ja sähkölaitos tienaa.

Jälleen on käyty pankissa nostamassa lainaa ja maksettu yksi erä talosta.. puolessa välissä taidetaan olla maksujen kanssa. Sähköasennuksista varmaan kohta tulee lasku kun osa väliseinäjohdotuksista on tehty.

Eilen tuli takkatoimitus aamutuimaan. Käskin jättää siihen tontin reunalle. Illalla sitten pimeäntuloon asti kannettiin eikä kaikkia sisälle saatu. Tänään hiilasimme loput ja 1600 kg takkatarvikkeita on nyt viety sateelta suojaan. Kyllä sai käyttää kaikki voimat ja keskeliäisyyttä että ne painavat elementit saatiin sisälle mutta siellä on!
Yksi elementti oli valuvirheellinen, mutta reklamaatiopuoli toimi hienosti ja jo nyt on tilattu Uunisepiltä uusi elementti.
Odotamme jännityksellä koska takka-asentaja tulee.. sitä niin polttaisi päästä polttelemaan kynsitulia ja lapsilla tietysti makkaranpaistoon haluttaisi :o)

Eilen illalla kun olimme kotiin lähdössä tuli pihalle Sähkö-Timpan auto. Sähkömiehet tulivat laittamaan väliseinävaiheen johdotuksia.. olivat ilmeisesti pitkään iltaan laittaneet koska ei heillä paljon kesken jäänyt. Ensi viikolla olivat tulossa laittamaan loput ja sitten samalla myös sähkökeskuksen seinään.

Sähkökeskuksen kanssa kun kävi hassusti.. alunperin sähkökaapelit piti vetää kaukolämmön kanssa samaa ojaa.. kaukolämpö päättikin mennä kahden ison männyn toiselta puolelta jonkun metrin päästä. No, sähkölaitoksella oli niin surkea tilanne koneiden kanssa että piti hankkia itse kaivuri ja mies kaivamaan sen onnettomat 4-5 metriä mitä pitkin johdetaan sähkökaapelit samaan kaivantoon kaukolämmön kanssa loppumatkaksi.
Huomenna oli luvannut tulla sähkölaitoksen miehet kytkemään ja pidentämään johdot. Saa nähdä tuleeko..

Pikkuneidin kanssa istutettiin sunnuntaina varmaan 40 sipulia lumikelloja kevääksi. Puolet laitettiin takarinteeseen ja puolet sitten naapurin ja meidän välisen ojan penkalle.. molemmat ovat puolivarjoisassa paikassa ja odotammekin innolla kevättä mitä kaikkea maasta tuleekaan.. nyt siellä on ne metsän reunaan huuhtoutuneet kukansiemenet ( kolmea eri kukkasiementä ja sinne meni rankkasateella.. ) , 4 rönsyleimun taimea, 2 eriväristä kuljenkellon taimea, vaihtelevasti hengissä pysyneitä kanadanvuokon taimia, kaksi keisarinliljan sipulia ja nämä lumikellot.
Keväällä anoppi lupasi että saan ryöstää hänen juhannusruusupuskastaan reilusti, joten sitä tiedossa ja mahdollisesti muutama vadelmapensas sitten syksymmällä... sadevesiputket pitää vielä takapihalle kaivaa pihavalon lisäksi, joten en uskalla näitä istuttaa ennen ku kaikki on kaivettu ja peitetty.

Ovitoimittajan kaihdinasentajakin soitteli että koska olette kotona.. kun naureskelin että joskus tammikuussa niin tuumasi että tulee sitten asentamaan oviin kaihtimet. Kaihtimet tulevat pinta-asennuksina joten tässä vaiheessa asentaminen ei ole hyväksi.. ne on rikki jo ennen ku päästään muuttamaan. Joten asennus siis joulu/tammikuussa.

Talo alkaa jo näyttämään talolta. Timpurit olivat tänään ulkoverhouksen tekoa jatkaneet ja talo näyttää päivä päivältä paremmalta :o)  Isäntä ajattelikin että jos viikonloppuna maalaisi räystäslaudat. Timpureilta jää viikonlopuksi tellingit meidän talolle niin niitä saa käyttää hyväksi.

Tältä näyttää nyt:

918713.jpg