Vaippajutut jatkossa: http://mustikoitajapuolukoita.blogspot.com/

 

Tässä taatelit käytössä :)

 

1.2.

Ajanpuutteen vuoksi en enää ehdi vaippoja ompelemaan, joten ne piti tilata. Nämä tilausvaippoja:

Sininen velour, sisällä joustofrotee, SiistiT , valmistaja Hupimaa, koko L

Taatelijoustis, sisällä joustofrotee, valmistaja Hahtuvahullu, koko M/L, tilauksesta pidemmät siivekkeet ja lisäsäätötarra

Traktorijoustis, sisällä joustofrotee, valmistaja Mannamaa, koko L

Huhuujoustis, sisällä joustofrotee, valmistaja Onnikas, koko M/L

 

23.1.2010

Tämän viikon saldo: 4 vaippapussia ja Nooralle pakkasille villahousut :)

 

Villikset on Tiuhtiksen mallilla ja kokona sovellettu XL. Resoreissa on 16 silmukkaa vähemmän kuin suorassa neuleessa ja pyllyssä 9 kerrosta kääntöjä koska housut eivät tule vaippakäyttöön vaan vaunu-unille ;)

Lankana ihana kierretty punamusta Novitan Huopanen.

 

18.1

Vaippapussi, päällä joustofrotee, sisällä fleeceä. Kangaslaatikon tyhjennys siis mennossa. Tällaisia pusseja vielä useampi tulossa. Sopivat vaipoille, kengille, liikkavaatteille yms ja ku on kaksinkertainen kangas niin on tukeva ja pitää pienet kosteudetkin.

 

10.1.  VAIPPAKAAPPI KUVINA, muutama vaippa puuttuu kun juuri pesin peppupyyhkeitä ja samalla pari vaippaa. Nämä ovat meillä siis kaikki vaipat aktiivikierrossa ja tässä on jo mukana tulevat päiväkotivaipatkin :)

Laatikoissa oikealla aina sisävaipat ja vasemmalla taskut ja aiot. On helpointa laittaa vaipat täytettyinä laatikkoon ja mieskin on oppinut kummasta otetaan ne mitkä vain laitetaan päälle ja kumpaan pitää laittaa villikset tai pul-kuoret. Meillä mennään unille sisävaipassa ja muutoin sitten ollaan taskuissa ja aioi:ssa . Oikealla ylhäällä on kuva " kuorilaatikosta " eli siinä on villikset, kuoret sekä näyttää olevan pari vaippapussiakin seassa. Yksi vaippalaatikoista on aina hoitopöydällä alustan vieressä ja yksi tai kaksi odottaa valmiina alustan alapuoleisessa kaapissa. Näppärää kun laittaa kaikkiin vaippoihin aina kerralla imut, sitä tarvii tehdä vain kerran 2-3 päivässä eikä siihen mene kovin kauan ( tai siis kestäähän se aina jonkin sopivan tv-ohjelman ajan  )

 

 

 

 

8.1.2010

Joululomalla valmistui puikoilta kaksi pipoa ja kaksi kaulahuivia. Niitä en viitsi alkaa edes kuvaamaan, ovat sellaiset " kuhan vaan kudoin " - tyyliä.

Tässä on joustofroteisia sisätäyttövaippoja päivä - ja yöunille

Sitten pari " yökköstä ". Nämä ovat aivan liian rumia perhosiksi , mutta imukyky on superi kun kaikissa on joustofroteeta joten ristin ne sitten yökkösiksi :)

Meidän pienimies on senverran vilkas tapaus, että ompelukset täytyy jättää tauolle. Enintään imuja nyt onneksi tarvii ommellakaan ;)

Keskityn kutimiin vähäksi aikaa.

23.12.09

Vielä rutistuksena lasten tuolien päälliset. Pojan toinen päällinen ei oikein onnistunut, täytyy se joku päivä ommella ku olikin erimallinen ja pitää tehdä ihan mittojen mukaan hupuksi.

 

 

17.12.09

 

Ehdein kuin ehdinkin jouluksi tehdä Jaakolla merinovillasta ( reggae ) jouluvillikset.. malli oli taas vauhdissa

 

Kun en saa itse ommeltua niin tässä pari  kuvaa hyvin istuvista ostovaipoista. Peikko-kuosisen valmistaja Neppula ja kukkakuosisen Laurelin. Kukka sopii pojallekin :)

 

 

 

5.12

Hiljaista vaipparintamalla, mutta villavaippahousut sain tekastua. Näissä lahkeet vielä vähän pitkät mutta kohta niihin käyttäjä kasvaa. Lankana Novitan ihana leijonankeltainen Huopanen

 

 

 

 

19.11

Eilen hurauttelin sisätäytön ja täsmäimuja etupuolella pojan pissoja  varten. Täsmäimuissa on 4 krs, joko pelkkää joustofroteeta tai sitten muutamassa lisänä bambufleeceä.

 

 

16.11

Piti tulla L-kokoiset villikset hahtuvasta. Jossain vaiheessa muistin että VOI EI.. nyt kudonkin kaksinkertaisesta hahtuvasta eli olisi pitänyt sittenkin tehdä M-kokoiset, näistä nimittäin tuli XL =) No, pidensin lahkeita suosista niin pidetään sitten vaikka ensi kesänä ;)

 

Tämä kaava oli uusimmassa Kestovaippa-lehdessä ja pitihän sitä tietty kokeilla. Ihan kivasti istuu. Muuntelin vain kaavaa sen verran, että L-koon vaippaa pidensin reilun 1 cm ja siivekkeitä lyhensin 1 cm . Pidän pitkistä vaipoista niin sen takia sitten vaipat onkin L-koon pituisia vaikka muuten koko vastaisikin M-ää .

 

 

9.11

Meidän vanhat vaipat lähes kaikki pieneksi menneitä, joten taas kone surraa.. Kaksi samalla kaavalla tehtyä taskua. Ruskean taskun sisällä coolmax+joustofroteeta, peikkotaskun sisäpuoli ruskeaa joustista. Nyt alkaa malli olla taas kohdillaan ku vähän nipsasin sieltä ja venytin täältä :)

 

 

13.10

 

Autotasku

Jaakolle lisää sisätäyttöjä ku entiset on jo liian pieniä :s

 

20.9

Kaksi pojan päikkäreillä jämäkankaanpaloista tehtyä perhosta,  molemmilla puolilla molemmissa joustista ja sisällä bambufleeceä. Kun on tehty jämistä ja ommeltu päällekkäin niin kerroksia tuleekin monessa kohtaa enemmän ku 3 keskellä joten imukyky mieletön

 

17.9

Ihanat Siilit ja sienet- pul saapui ja heti siitä tuli tasku ruskealla joustofroteella ja etutarroilla

 

13.9.09

Taskuja

 

Fisuja, sisällä bambufleece

Kauniita unia, sisällä bf ja keltainen coolmax

Oranssi , sisällä bf ja ruskea coolmax

Kaaroja, sisällä bf ja keltainen coolmax

Kaaroja, sisällä keltainen joustis

 

7.9.09

 

Elämäni ensimmäinen huovutus. Näitä kokeiltiin omiin pöksyihin. Sydän ja J-kirjain onnistui, " paikka " nyt ihan ollut hyvä mutta menköön.

 

Tässä kaksi vähän pidennettyä kaavaa, vanhat vaipat alkavat kohta jäädä mataliksi, joten haaroihin tuli pari senttiä lisää pituutta.

 

" Nupsukka " etutarroilla

" Ipanat " sivunepeillä

 

2.9.09

Tänään saapuivat supernopeasti viikonloppuna HAHTUVAHULLULTA tilatut tilausvillikset koossa M pitkälahkeisena omalla huovutuskuvalla. Tällaiset on kaikkien kohta saatava    Hahtuvahullun blogin linkki löytyy etusivulta !

 

 

Nämä ihanat apinapöksyt huutelin jokin aika sitten huutiksesta. Ovat kokoa M ja istuvat tosi sievästi Jaakon päälle. Meillä tämä apina on ehdoton lempparikuva ( äidin mielestä ainakin ). Kiitokset " pullaposki"

 

 

1.9.09

Tässä viimeisimmät neppivaipat. Vaipparintamalta hiljenee hetkeksi koska pitää alkaa miettimään neidin 6v-synttäreitä, mutta sen jälkeen tiedossa luultavasti perhosia ja sitten siilejä kun kangas saapuu, ehkä autojakin..

Kaksi sivunepillistä sisätäyttövaippaa joustofroteesta  KELTARUSKEARAIDALLINEN MYYNNISSÄ , MYÖS KARHUT JA KETUT MYYNNISSÄ

Sivunepillinen piparikukka, sisällä bambufleece 

Sivunepillinen norsu, sisällä oranssi joustofrotee

Sisätäyttö ruskeasta velourista ja sisällä valkoinen bambujoustis 

 

 

Neljä perhosta, päällä toisella puolella velour ja imuna sekä toisena kuosina bambufleece

 

Pari vaippulia ja perhonen

Sisätäyttövaippa ruskearaitainen velour / bambufleece ,  sisäkangas tehty kahdesta osasta, keskellä pitkittäin sauma

Taskuvaippa Safari / oranssi joustofrotee

Jämäpaloista perhonen, sisällä bambufleece, toisella puolella raitajoustista ja toisella puolella apinajoustista

Villejä eläimiä, syksyn omppusatoa ja kesän viimeisiä perhosia:

Sivunepillinen afrikka-vaippa, sisällä valkoinen coolmax+ bf

Sivunepillinen omppuvaippa, sisällä lime coolmax + bf

Perhosimu jossa toisella puolella raitatrikoo, keskellä bf ja toisella puolella ruskearaitainen bjf.

Tein toisenkin samanlaisen, jossa oli kuosina molemmilla puolilla tuo ruskea bjf. Se on tuon omppuvaipan sisällä jo ;)

13.8

Eksoottisia eläimiä :)

Lehvantti-tasku jossa sisäpuoli siniraitaista Nöttösen joustofroteeta

Aappina-tasku, jossa sisäpuoli ruskeaa Nöttösen joustofroteeta

6.8.

 

Piti se minunkin kokeilla uutta mallia villavaippahousuista.Ohje Moda - lehdestä ja lankana Novitan Stone luxus. Mallia hieman muuntelin: vyötäröresoriin laitoin hieman korkeutta ja ulospäin näkyvä neule onkin sileää eikä nurjaa kuten mallissa oli tehty. Myös lahkeita pidensin reippaasti.

 

 

Tällaisia ruokalappuja hurruuttelin Jaakolle puolenkymmentä kaapista löytyneistä collegen jämistä.

 

30.7

Kiitos Jaakon palanneiden päiväunien, olen saanut vihdoin tehtyä testivaipat :)

 

Piparikukka-pul ja sisällä sininen coolmax, jonka alla kerros bambufleeceä. Tässä vaipassa testasin mallia, joka on mukaeltu Lillamamman vaipasta. Hieman vielä kaipaa malli hiomista omaan makuun: täyttöaukkoa pitää parannella sekä etusiivekkeitä vähän pidentää.

 

Perhostaittoimun testailua. Tähän imuun on laitettu 3 kerrosta imevää kangasta. Kaikki kankaat ovat muista vaipoista jääneitä jämiä, joten sain samalla koko jämäpalapussin käytettyä järkevästi :)

 

Rokkitatska-pul ja sisäpuolella Nöttösen vihreä joustofrotee sekä vaippaan sointuvat vihreät nepit . Ensimmäinen sivunepillinen pul-vaippani. Sisätäyttövaippaa vain aikaisemmin kokeillut. Tämä vaippamalli on hiottu oman mallin mukaan ja alkaakin olla lähes " täydellinen " , haaraosa vain kaipaa vielä hieman kaventamista. Mulla kun on tapana laittaa noita saumanvaroja liikaa, jostain syystä nimenomaan vaipan haaraosaan :)  Alkuperäinen malli, josta lähdin kaavaa muokkaamaan oli Mannamaan sivunepillinen tasku, mutta enää ei muistuta edes sitä.

 

 

Heinäkuun loppua

 

Kaksi pientä sisätäyttövaippulia koossa nb-s bambusisuksella. Lisäksi 3-kerroksisia imuja joissa kankaina bambua, trikoota ja joustista. Kaikissa imuissa toinen puoli on bambua ja toinen puoli myös bambua, joustista tai trikoota. Vaippojen mallissa ei ole noudatettu orjallisesti mitään virallista mallia, vaan olen muuttanut saamiani vaippamalleja kuminauhojen ja leveyksien osalta ja eniten on muutettu etuläppiä, jotka on pidennetty niin että vaippoja voi käyttää ilman kiinnityksiäkin.

Tässä osa ystävän vauvalle menevästä " vaippakakusta": itse tehdyt vaipat ja imut ( jotka yllä ), käyttämätön keltainen näpsy,  uusi Niikin vuotosuojallinen pul-kuori koossa S, Beebon pumpulinallet-vaippa ( löysin vain käyttöönottopestynä edullisesti ) sekä äidille 3 paria liivin/rinnansuojia bambu ihoa vasten. Imut pienintä lukuunottamatta on laitettu vaippaan sisälle. " Kakkuun " tulee sujahtamaan vielä sappisaippuaa, pullo ecover delicatea sekä vauvan sukupuolesta riippuen muutama pieni vaate.

 

21.7.09

Neidille neule konepestävästä langasta. Tässä sattui hauskasti: katsoin silmukkamäärät ja aloin kutomaan. Vasta alaosan kudottuani tajusin että ne oli tarkoitettu etukappaleelle mutta oli niin paljon silmukoita että mun käsialalla pyöröneuleena tulikin koko pusero ja hyvin mahtui päälle Nauru

 

Vielä jotain ennen kesäkuun loppumista olen saanut aikaan

Kaksi pipoa apinajoustofroteesta. Toinen käyttäjällä päässä ja toinen kädessä leluna =)

 

Vihdoin viimein pikaisesti ompelin valmiiksi jo kauan leikattuna olleen kissakuvioisesta bambusta olevan sisätäyttövaipan. Tämä vielä tarroilla.. seuraavat testivaipat tulevat hetken aikaan olemaan sivunepillisiä

 MYYNNISSÄ ^

Ilta-aikaan hurruutin urakalla liivinsuojia,  kuosina joustofrotee, trikoo, bambu tai turkoosi pul. Toisella puolella bambufleece.

 

 

Tässä touhuja sadeviikolta ennen juhannusta:

Taskuvaippa, jossa sisällä valkoinen coolmax. Tukena (ja kiinteänä imuna ) molemmilla kankailla koko vaipan kokoinen kerros bambufleeceä.

Paavo Pesusieni- kankaalle löytyi vihdoin käyttöä. Siitä tuli hoitolaukku kyläilyyn ja nepit kiinnityksenä tottakai. Ihanan iso laukku johon mahtuu varavaatteetv, vaipat ja muut tarvittavat tavarat useammankin tunnin reissulle =)

Kaksi sisätäyttövaippaa. Vihreässä päälipuoli bambuneulosta, ruskeassa joustofroteeta. Molemmissa sisäpuolella valkoinen coolmax. Tukena (ja kiinteänä imuna ) molemmilla kankailla koko vaipan kokoinen kerros bambufleeceä.Eivät mitään muotovalioita, mutta omaan käyttöön kyllä kelpaavat.

 MOLEMMAT MYYNNISSÄ 

 

 

11.6

Elämäni ensimmäinen neppivaippa, tottakai ku neppipihdit tuli eilen postissa ja vaippa oli jo odottamassa kumppareita ja neppejä vaille. Muuten tuli tosi hyvä, mutta vyötärölle pitää laittaa vielä yhdet nepit ku pienimies onkin hoikistunut melko paljon nyt ku alkanu kovasti touhuamaan ja viuhtomaan koko ajan =)

 MYYNNISSÄ ^ huom, päälikangas kahdessa osassa, edessä keskellä sauma ( paksumpi ruskea raita ) 

6.6

Kaksi sisätäyttövaippaa , raitainen trikoosta ja apina joustofroteesta ja tietty tytön piti saada apinajoustiksesta paita ku sen näki postin kuoresta pilkottavan =)

 

 

 

 

Keikautan sivua ylöspäin joten tästä lähtien uudet viestit ovat ylempänä ja vanhat alempana. Helpompi päivitellä. Elikkäs kesäkuun alkua ennen laitetut kuvat ja touhut alempana ja sen jälkeen tehdyt ylimpänä uusin :)

 

______________________________________

 

Nämä viestit ovat ajalla syksy 2008 - 5.6.2009. Uudemmat ylempänä !!!

 

Vauvan syntymää odotellessa on tuota ylimääräistä aikaa ollut lojua sohvalla..

Tässä muutamia tuloksia:

 

Oikeat villavaippahousut kokoa Baby Born

Ronjan vauvalla valkoiset ja neidin toivomuksesta myös amppariraitaiset.

Myös molemmat kummitytöt saivat nukeilleen pöksyt peppua lämmittämään

Ja kyllä.. sille, jos ihmettelit että puuttuuko nukelta toinen käsi.

Lapset yhden leikin jälkeen ilmoittivat, että vauvalta katkesi käsi. Kyllä se katkesikin. Olkapäästä hajosi se systeemi, millä käsi on kiinni vartalossa ja nyt sitten vauva on " invalidi ". Näyttää se leikit silti tälläkin sujuvan.. tosin hurjat tatuoinnitki oli yks päivä saanut ihoonsa eikä ne lähteneet edes tinnerillä.. sopiskohan meidän lapset ( etenkin Ronja ) johonkin leikkikalujenkestävyys-testiryhmään ;)

 

 

Erilaisia vauvalle tehtyjä villavaippahousuja eri malleilla ja eri langoilla

 

Sydänkuvioinen vauvan kantokoppaan tehty villasuoja , kaksivärinen tulee kehtoon patjan päälle kosteussuojaksi ja lämmittäjäksi lakanan alle

 

 

 

Kukas se vannoikaan ettei koskaan tee itse kestovaippoja?? Nyt on jo kaksi tehty ja numero 2 oli jo melko siedettävä :)

Tässä kuitenkin kuva ihan ihkaensimmäisestä. Ei se mikään muotovalio ole, mutta kahdesti jo käynyt päällä ja toimii sisätäyttönä niinku pitääkin :)

 

 

Kaks kunnollista vaippaa ensimmäisten harjoituskappaleiden jälkeen oikeista materiaaleista näyttävät jo paremmilta

 

 

Fleecestä tehty pussukka vaunuihin kesäksi. Takana reiät 5-piste valjaille.

 

19.5.09

Lisää käsitöitä:

fleecepussukka vaikka vaippakuljetukseen tms

 

sisätäyttövaippa velourista

 

 

tissiliivinsuojia ja / tai pesulappuja

 

 

 

Nyt kun viimein olen löytänyt / muokannut itselle vaippakaavan joka istuu pojalle loistavasti, niin pitihän sitä kokeilla myös kosteussuojattua vaippaa. Tämä on AIO - vaippa eli vaipassa on sisäpintana vihreäraitainen bambupuuvilla, päälikankaana turkoosi pul-kangas ( kosteussuojattu ) ja vaipan sisälle on kiinnitetty n. metrin pituinen kaksinkertainen pitkä imuläppä bambufleecestä. Testattukin on jo ja toimii tosi hyvin, vyötärössäkin on reiluhkot säädöt joten menee pitkään käytössä =)