Hattu kourassa nöyränä perjantaina kävin pankin tädin juttusilla. Yllättävän helposti sitä isokin asuntolaina pankista irtoaa eikä edes takaajia kyselty. Kuukausilyhennykset kyllä aiheuttivat lievää huimausta ja sydämentykytystä, etenkin kun puhuttiin lisäksi mahdollisesta lainaturvasta. Huh huh. Onneksi molemmilla on henkivakuutukset, joten tuo lainaturva ei taida meidän kohdalla olla välttämätön hankinta kaiken muun menon ohella.
Laina on siis myönnetty ja sen ensimmäisen erän nostaminen on toivottavasti vasta elokuussa ajankohtaista. Siihen asti yritämme sinnitellä säästöillämme, tosin todennäköisesti rahapula iskee jo juhannukseen mennessä?!

Huomenna pääsemme vihdoin viimein allekirjoittamaan kaupungin kanssa tontin vuokrasopimuksen. Sitten seuraakin pitkällinen paperisota: tiistaina marssitaan esikoisen kanssa tutustumaan tulevaan luokkaan ja opettajaan, sieltä suoraan Käräjäoikeuteen hakemaan tontille kiinnityksiä pankkia varten ja " virallistamaan " lain edessäkin meidän tontin vuokrauksemme.
Tämän jälkeen tutkitaan tarkkaan tonttivuokrauksessa olevat rajoitukset, mahtavatkohan aiheuttaa muutoksia jo tehtyihin piirrosten oikovedoksiin? Jos kaikki on kunnossa, lähtee oikovedokset pikakirjeenä kohti D-talon toimistoa ja sitten ei muuta kuin odotellaan lopullisia piirustuksia että saamme rakennusluvan vireille, liittymät tilaukseen ja isäntä pääsee vihdoin viimein kaatamaan puut tontilta. Ei meinaa isännällä maltti riittää ku pitäis päästä edes jotain konkreettista tekemään.

Ai niin !! Kävimme tässä yksi ilta tontilla, olivat jo saaneet paalutukset laitettua että näimme missä on tontin rajat.
Ihmettelin että naapurin koirako se käyttää meidän tonttia vessanaan, kun isäntä tuli mieleen ja tuumasi että se on kyllä hirven paskaa ! Siis häh ?! Meilläkö liikkuu ehta hirvipaisti takapihalla? Toivottavasti ei kuvittele pääsevänsä meidän keittiöön mistään ikkunasta!! Taitaa hirviparka kyllä saada lähöt ku meidän lapset pari kertaa takapihalla riehuvat, ääntä kun noista kahdesta lähtee käsittämättömän paljon.. kulmakunnalle on siis muuttamassa kaksi melkoista Vaahteramäen Eemeliä eikä yhtään Iidaa!! Neiti minä-itse on pahempi kuin isoveljensä..