Kulunut viikko on ollut lähillä valmistelua sisä-ja ulkotäyttöä varten.

Ollaan mitattu vesiputken nousukohdan sisätäytöstä, sille oli määrätty kuvissa tietty kohta: paljon mittausta ja ähellystä ja kuvista tarkistusta :o)

Valvojan suosiollisella avustuksella viimein saimme kaukolämpöputket kohdalleen.. niille ei ollut piirustuksessa kunnollista paikkaa eikä meille ole tullut vielä sellaisia yksityiskohtaisia piirustuksia jossa olisi seinien paikat. Valvoja soitti jollekin samanlaista taloa rakentavalle, joka kävi mittaamassa parit mitat ja AVOT ! johan löytyi putkille paikka... jännätään tosin että kummalla on väärin ku naapuriin tulee sama talo peilikuvana ja niillä on ihan eri paikassa nuo kaukolämpöputket ku meillä, heh.

Tässä ihmeteltiin että kun naapurin penkka on n. 20 cm alempana ku meidän . Selvisi sekin kun naapurin valvojaa jututin.. heillä oli penkka jätetty sellaiselle tasolle ku piirustuksissa. Meillä oli lopulta nostettu penkkaa piirustuksista ( ensin luulimme että sitä oli laskettu ) kun rakennusvalvoja oli sitä mieltä että pitäisi olla korkeammalla. Meidän penkka on nyt sen rakennusvalvonnan mukainen, mutta naapuri oli puhunut heidän penkkansa alemmaksi.. tosin meidän tontilta valuu nyt sitten niille sulamisvesiä keväällä, mutta totta sen ottivat huomioon penkan korkeutta miettiessä.

Tontin reunaan on vihdoin viimein vedetty SÄHKÖLIITTYMÄ. Ei yhtään liian aikaisin koska naapuri tarvii sähköjä jo tällä viikolla kun niille tulee talon pystytys loppuviikosta. Kaukolämpöä yhä odottelemme elokuun lopulle saakka.

Perjantaina tilatut routaeristeet ja salaoja-tarvikkeet tulivat tänään. Olimme jo valmiiksi viikonlopun aikana kaivaneet ison pätkän salaojaa ja niitä piti "vain viimeistellä "  tänään. Putket on nyt sitten laitettu reilulle puolelle talosta ja ne on myös nyt sitten hiekan sisällä.
Saan minäkin ruista ranteeseen kun lapioin ensin hiekkaa kasasta kottikärryihin ja sitten kärryistä putkien päälle.. montakohan tonnia hiekkaa tänäänkin liikkui :o)

Perjantaihin mennessä tavoitteena on saada tehtyä salaojat sekä routaeristeet, koska silloin tulee kone tekemään sisä-ja ulkotäytöt sekä tontin tasoituksen. Salaojien purkuputketkin pitää vetää tontin perälle jonnekin.. sinne maastoon ne menee kun rinne jyrkkenee metsässä, kaupungin maille on hyvä laskea vedet.
Sadevesiputket laitamme varmaan vasta keväällä ja samaan suuntaan nekin menee.. vesi menee luonnollisemmin alas- kuin ylöspäin, eikös?


Tämä kasa routaeristeitä menee sokkelin ympärille.
Jani istuu etuterassin pilarin päällä, näitä pilareita on 2
742203.jpgTakapihan puolen salaojia ja takaterassin pilarit ja
emäntä lapioineen & kottikärryineen :o)
742205.jpg
Itäpuolen salaojitusta, salaojakaivot sekä kaukolämmön putket jotka menevät sokkelin alta.
Salaoja menee kaukolämpöputkien alta, routaeristys puolestaan
tulee kaukolämpöputkien päälle.
742206.jpg