Sähkökuvat on palautettu sähkökuvien piirtäjille.. jännityksellä odotamme lisälaskun suuruutta. Onneksi suurinpiirtein on laskun koko tiedossa, mutta saammehan sitten sitä mitä haluamme. Peruspiirustukset kun ei oikein ollu mun makuun: miehän ne kuvat sain piirrellä rauhassa, mallin vuoksi isännältä joissakin jutuissa vähän kysyin "apuja".

Tontilta kaikki polttopuuksi menevät puut on pinottu tontin reunaan ja sitten tontin multaan sotkettavat risut muutamaksi kasaksi. Tontti viettää jonkun verran alaspäin takaa, joten sinne työnnetään kaikki mahdollinen multa ja materiaali, että saataisiin jonkinlaista korkoa aikaiseksi. Ei takapihan nyt täysin suora tarvitse ollakaan, mutta ei sen nyt mikään erityisen kaltevakaan tarvitse olla.

Rakennuslupa saapui postissa ja lasku seuraavana päivänä luvasta perässä. Tontille tulee nyt sitten talo 176 m2 ( kaikkinensa ) sekä varasto 9m2 ja lähes 7 m2 leikkimökki ( niitä kaupunkivieraita varten :o) ja kaikki kuvat ja luvat ovat kunnossa, jes!

Kaukolämmön toimittajakin ilmoitti, että liittymäsopimus astuu voimaan 1.9.  Mielenkiintoista tosin, että yksi jo saman tien varrella asuva asukas kävi juttelemassa ja hänelle oli kerrottu että aikeissa oli ollut heti keväällä leventää tietä meidän kohdalta lumien sulattua.. Kohta on juhannus ja tie on edelleen yhtä kapea ku ennenkin. Saa nähdä onko kaikki : tien levennyt, vesi- ja sähkölaitos sekä kaukolämpö vetämässä tiellä omia juttujansa juuri silloin kun on talotoimitukset : viikot 29,32 ja 34 tulee talot siihen meidän päähän meille ja naapureille.. mahtaa olla aika tukossa tuo tienpätkä.

Postissa tuli talotoimittajalta myös kuvat, miten perustukset tehdään yms. tarvittavat tiedot. Ei niistä paljon ymmärtänyt, mutta onneksi alan ammattilaiset ymmärtää vähän enemmän. Maaurakoitsijaa meillä ei vielä ole, ei ole kiirekään. Ajateltiin että jos naapuri ottaa " hyvän" urakoitsijan niin otettaisiin palvelut samalta ku saisi samalla kuljetusmaksullakin. Vähän säästyisi edes rahaa ! Naapurilla ku pukkaa vähän kiire päälle, eihän meidän tienpätkälle ole edes liittymiä kuulunut ja tämä samainen naapuri ole vielä rakennuslupaansakaan saanut :os vaikka talo tulee 3 viikkoa ennen ku meille !!

Tässä takkapuita. Suurimman männyn iäksi laskettiin vuosirenkaista n. 100 vuotta !! Ovat nähneet jo aika paljon nämä puut.
641150.jpg


Tältä tontti nyt näyttää ku enää risut on jäljellä ja nekin suurin osa rutikuivaa matskua.. ei tarvis ku tulta näyttää, mutta ei kaava-alueella saa polttaa avotulta :os ja täällä on se metsäpalovaroituskin..

641151.jpg

641152.jpg