Maanantaina lvi-suunnittelija laittoi sähköpostia, että wc:n lattiakaivo on nyt sijoitettu osittain kalusteiden alle ja kuvat ovat tulossa. Lattialämmityksen ja kaukolämmityksen kuvat tulevat myöhemmin ja ne sitten pitää käydä vielä näyttämässä energialaitoksella. Saa nähdä mistä ja ne milloin ne ilmestyvät, heh.

Tiistaina kuvat jo tulivatkin. Toimitus on siis nopeaa sen jälkeen kun kuvat on vihdoin piirretty. Niissä ei ollut mitään muutosta vaativaa. Meidän kvv-vastaava kävi illalla ne tarkastamassa ja olivatkin ihan ok. Niin meidänkin mielestämme, se vähän mitä me nyt niistä sitten ymmärsimme.
Sähkösopimuslomakkeetkin saapuivat postissa, mies ne luki läpi, laittoi nimen alle ja mie laitoin sitten paluupostissa takaisin sähkölaitokselle.
Toivottavasti menevät perille :os

Keskiviikkona oli meidän ja naapurin tontille ilmestynyt talofirman pystyttämät kyltit. Siellä nyt sitten lukee meidän nimi ja se olikin ensimmäinen konkreettinen asia, jota tontilla tapahtui rajapaalujen jälkeen. Kyllä sitä kylttiä piti mennen tullen käydä katsomassa, niin hienolta se näytti.
Tuleva naapuri olikin soitellut miehelle päivän aikana ja oli kuulemisia vailla. Tuli rouvansa kanssa käväisemään hätäisesti ennen ku lähdettiin päiväkodille kevätjuhliin. Oikein mukavan oloisia olivat ja heilläkin oli kaksi lasta. Taitaa tuolle perälle tulla oikein lauma lapsia :o)
Janin päivähoitokaverin äitiäkin haastattelin päiväkodilla. He kun rakentavat meitä vastapäätä. Lapset menevät samalle luokalle syksyllä ja onkin kiva kun pääsevät samaa matkaa kouluun. Ei ihan yksin tarvitse kävellä, vaikka matkaa ei tule olemaankaan muutamaa sataa metriä enempää.

Torstaina aamulla marssein pelonsekaisin tuntein rakennusvalvontaan rakennuslupaa viemään. Hyvin meni ja herra rakennustarkastajakin oli oikein mukava mies, jonka kanssa ei ollut mitään ongelmia. Tontin raivaukseen antoi heti luvan ja rakennusluvastakin päätetään jo kuulemma ensi viikolla. Leikkimökistä ja varastosta vain pyysi jonkinlaiset pohja- ja julkisivukuvat kun ovat molemmat yli 6 m2.
Meidän "suuri" leikkimökki on saanut rakennusvalvonnasta osakseen ihmetystä. Miten voi olla niin vaikeaa kuvitella, että leikkimökki voisi olla isompi.. tosin neliömäärä on 6,7 m2 joten ei kovasti tuon rajan mene mutta kuiten!

Perjantaina kuvia toiselle rakennusvalvojalle jättäessäni jälleen sain ihmetystä koskien leikkimökkiä. Ei tämäkään voinut uskoa niin isoon leikkimökkiin. Meille kun taas oli itsestään selvää että leikkimökistä tulee niin iso että meidän " kaupunkilaissukulaiset" pääsevät sinne mökkeilemään ja lapsetkin saavat siellä yöpyä kesällä halutessaan. Ei leikkimökin nyt sentään mikään kaninkoppi tarvitse olla! Ja siihen tulee komea kuistikin..
Se, että koska mökki rakennetaan on kiinni sekä rahavaroista että isännän jaksamisesta.. toivottavasti ensi kesänä kuitenkin saataisiin se tehty että rinsessa pääsisi rinsessämökkiinsä leikkimään rinsessatavaroillaan :o) :o)

Meille tuli nyt jo sähkökuvat. Voi härreguud ! Ne oli kyllä sellaista siansaksaa, että alkoi heikottamaan :os  ONNEKSI olin jo henkisesti varautunut sähkökuviin ja yhteen pohjapiirustukseen piirrellyt että minne haluan lamppuja ja pistokkeita.. tosin en ollut tajunnut että pitäähän niille katkaisijatkin olla.
Vakiovarustukset lamput olivat sellaiset muovikötöstykset, että yksiäkään en niistä huoli.
Halogeenit otan tuolta ja kaikki muut hankin itse ja toimitan sitten vain sähkärille asennusvaiheessa. Varmistin asia ja se kuulemma sopii.. jotain korvausta noista nyt kai saapi, mutta mieluummin maksan kuitenkin siitä että saan sellaiset lamput kattoon ku mitä haluan kuin että harmittelen niitä lamppuja monta vuotta ja sitten vaihdan ne kuitenkin.

Lauantaina viimein PÄÄSIMME TOSITOIMIIN !!!! Anoppi ja appi tulivat päiväksi meille ja appiukko isännän kanssa lähti tontin raivaukseen. Tontilla seisovat isot männyt on päivän päätteeksi sitten kaadettu ja pienempiäkin puita kadonnut. Mies osti mulle oman kirveen, että pääsen rankoja putsaamaan ja lapset kantoivat illalla kaverina kasaan oksia.
Miten voikaan puissa olla noin paljon oksia :os
Männyt olivat uskomattoman tuuheaoksaisia ja ku ne männyt oli vielä aivan hurjan kokoisia, niin oksia siellä latvassa riitti kyllä! Ihan ehtaa paperipuutahan nuo olisivat olleet, mutta kyllä me ne ihan takassa poltetaan. Eipähän sitten heti tarvii olla takkapuita ostamassa. Ja komeaa koivupuutakin on siellä seassa.
Yksi nätti koivu vain harmitti.. se oli niin sievä, mutta ku se seisoi lähes meidän terassin edessä niin se olisi sitten roskittanut ja tukkinut takuulla rännit. Jäi sinne tontille sentään jokunen puu pystyyn ja sellaisiin kohtiin, ettei roskita kattoja ja rännejä. Ja saattaahan sitä sitten niitä koivuja vaikka istuttaa .. tosin taitaa levitä nuo puut ihan ilman istuttamistakin.
Mietittiin vain, että ku meillä oli tuota puuta yllättävän paljon vaikka oli tonteista harvin, niin miten ne muut raukat sitten tonteillaan ku vastapäinen tonttikin oli niin tiheässä puuta että tontin toiselle puolelle ei näkynyt. Saavat sitten ainakin takkapuita , hih !

Alla kaksi kuvaa perjantai-illalta kun tontilla ei vielä ole kaadettu yhtään puuta.. huomenna tulee sitten päivitystä siitä miltä tontti näyttää osittain raivattuna :o)

614766.jpg

614767.jpg