Eilen kävimme allekirjoittamassa vuokrasopimuksen. Laskut tulevat kuulemma postissa perässä, odotamme siis jännityksellä kummoinenko pompsi tulossa. Suurempia rajoituksia ei meidän tontilla ollut: AO 1 joka oli jo tiedossa ja sitten pitää jättää isoja puita 1 per 250 m2.
Käytännössä tarkoittaa siis sitä että neljä isoa puuta pitäisi tontille jättää, mutta 3m säteellä rakennuksesta ne saa kuitenkin kaataa.. ei taida edes tuota 4 puuta jäädä meidän tontille ku suurin osa isoista männyistä jää pohjan kohdalle.. Sitä siis tarkastelemme lähemmin sitten aloituskokouksessa tontilla porukalla.
Tontin takarajalle joka tapauksessa jää riviin koivuja ja haapoja sekä kulmaan iso petäjä. Ovat kesällä kaunis raja metsään ja koivujen vihreys on aina kaunista!

Tänään on ahkeroitu kunnolla:

Talon oikovedokset on postitettu pikakirjeenä D-talolle, tavallisena kirjeenä en kyllä moisia tärkeitä papereita postittele

Haastateltu sähkö- ja vesilaitosta, toivomme vain että saavat liittymät vedettyä talon rakentamisen alkamisaikaan mennessä , kaikki muu kun kuulosti olevan paljon tärkeämpää kaupungin mielestä ( ai miten niin tulee mieleen, että olen pieni pisara meressä.. )

Kiinnityshakemus ja hakemus vuokraoikeuden kirjaamisesta on myös tänään toimitettu käräjäoikeudelle. Rovaniemen käräjäoikeus yllätti asiakaspalvelullaan: arvosana täysi kymppi! Palvelu oli erittäin joustavaa ja iloista sekä helppoa. Täysin odotustemme vastaista. Kerrankin byrokratia tuli pientä rakentajaa vastaan ja toimi meidän eduksemme, jihaa :o)
Laskut ja paperit tulevat jälleen kerran postissa..

Tästä lähtien odotammekin postiluukun kolahdusta kauhunsekaisin tuntein, jokainen kolahdus kun tietää mahdollista uutta laskua ja  paperin pyöritystä. Tosin olemme ottaneet tähän projektiin positiivisen asenteen. Sovimme miehen kanssa ihan sanallisesti, että asenteemme on " jokainen täytetty paperi on yksi paperi takanapäin ja lähempänä tavoitettamme eli ihanaa uutta taloamme ! "
Ensirakentajina meillä ei ole aavistustakaan kuinka monta paperia vielä pitää täytellä ja toimittaa ja maksaa, joten jokainen kuori on yllätys, tosin vasta avatessa selviää että onko yllätys iloinen vai ei !!

Kävimme myös pankissa. Rahastomme on nyt sitten realisoitu.
Jännitämme, että riittääkö rahavaramme elokuulle asti. Olemme suunnitelleet, että pyrimme sinne asti sinnittelemään säästöillämme ja otamme pankkilainan vasta sitten kun raha loppuu ja lainanotto on pakollista. Näin vältymme toivottavasti ylimääräiseltä tuhlailulta, kun jokainen euro on tarkoin laskettava että riittääkö. Joopa joo.. suuret on suunnitelmat, mutta meidät tuntien emme osaa turhia pihistellä joten lainaa varmaan vingutaan pankista ulos jo juhannuksen tienoilla, hih.

Pyörät on nyt sitten siis laitettu pyörimään ja seuraa aktiivivaihetta edeltävä pitkä odotusaika.. 
Odotusaikamme loppuu kun saamme rakennuslupahakemuksen kaupungille toimitetuksi ja pääsemme vihdoin viimein tosihommiin!!
Sitä ennen ei voi kuin haaveilla ja suunnitella: sisustusta, puutarhaa..  lasten leikkimökkiä, omenapuita ja sitä että saa maata oman kodin takapihalla auringossa koivunlehtien katveessa nauttien kylmää siideriä.. Ehkä sitten parin vuoden päästä tuokin mielikuva on totta!